Tuli viimeksi runoiltua vähän pitkälti WordPress-sivun optimoinnista, niin ajattelin nyt kirjoittaa ihan vain pikaisen artikkelin hakukoneoptimoinnista. Ja täsmäisku nimi tulee siitä, että sivuston otsikko (title)on yksi tärkeimmistä hakukoneoptimoitavista kohteista.Sivuston otsikkoon siis selaimen välilehdessä näkyväteksti, jonka on tarkoitus kuvata sivun sisältöä. Tästä tekstistä muodostuu myös Googlessa näkyvän linkin otsikko (ainakin suurimmassa osassa tapauksia). Sijoittamalla tärkeitä avainsanoja sivuston otsikkoonparantaan mahdollisuuksia nostaa hakukonesijoitusta, sekä kirjoittamalla vetävän tekstin, googlailijat eivät voi vastustaa kiusausta klikata sen kautta juuri sinun nettisivuille!
Ensimmäinen vaihtoehto on käydä läpi manuaalisesti tärkeimmät sivut ja optimoida ne. Toinen vaihtoehto automatisoida tätä prosessia ja käyttää esimerkiksi ilmaisohjelmaa kuten Visual SEO Studiota. Tämä ohjelmaa antaa sinulle listan puuttuvista ja korjattavista sivuston otsikoista- kätevää. Ohjelman käyttöliittymä ei ole kaikkien selkein, mutta siihen tottuu.
Otsikon olisi hyvä olla korkeintaa 60 merkkiä pitkä, jotta se näkyy kokonaisuudessaan Googlessa. Sen tulee liittyä sivuston sisältöön. Sivuston otsikon ensimmäisillä sanoilla on eniten painoarvoa hakukoneoptimoinnin näkökulmasta - sivuun liittyvä tärkein avainsana kannattaa sijoittaa ensimmäiseksi. Tämän jälkeen otsikossa voi mainita myös muita avainsanoja, mutta avainsanojen liiallinenkäyttäminen on huono asia. Riittää, että avainsanan mainitsee vain kerran. Yleinen käytäntö on lisätä otsikon loppuun domainin nimi. Lisäksi jokaisella sivulla tulee olla uniikki otsikko, joten samaa otsikkoa ei kannata kopioida eri otsikoiksi. Google katsoo tätä pahalla!
Tämä esikatselutyökalu on aivan timanttinen, kun kehittelee sitä omaa täydellistä sivuston otsikkoa. Kirjoita haluamasi otsiko tähän työkaluun, niin näet miltä se näyttää käytännössä. Sitten vielä muistat laittaa siihenalkuun sen avainsanan ja loppuun domainin nimen, niin olet optimoinut otsikon paljon paremmin kuin valtaosa!
Googlen verkkovastaavan työkaluista näkee avainsanojen keskimääräisen sijoituksen ja klikkausprosentin. Näitä seuraamalla saa yleiskuvan optimointiprojektin tuloksista. Tietenkin parempi vaihtoehto on seurata tämän lisäksi myös tärkeimpiä avainsanoja erikseen ja niiden kehitystä.Ja sitten loppuun jo kohta perinteeksi muodostuva ps. Jos haluat artikkelin "Miten valita optimoitavatotsikot, jos omalla nettisivulla on tuhansia eri sivuja", kommentoi alle.
I'm always up for a knowledge-sharing call or discussing fractional opportunities to see if the expertise aligns. Please see the times for the next weeks. If booked already, please email.
(for salespeople, please prefer email)